2de Kerstdag zondag 26 december 2010

2de Kerstdag ook de dag van de H. Familie. Die dag droegen we onze eucharistieviering op aan alle Belgische militairen in Afghanistan. Samen met onze pastoor luisterde ons koor de viering mee op onder het thema: "Hoop - Vrede". Ook de aalmoezenier van het leger, mw. Walschaert was erbij en haar preek mocht er zijn. Nadien was iedereen welkom op de pastorij voor een kop koffie, een leuke babbel en een koffiekoek. Het was een gezellige, feestelijke dag waarbij je het kloppende hart van onze gemeenschap kon voelen onder de mensen.

Hoog bezoek op zondag 19 december 2010

Zondag 19 december 2010 was het even schrikken in de sacristij. Monseigneur Leonard stond daar om samen met onze pastoor de eucharisitie op te dragen. Piet die wist even niet meer waar hij was en Francis die hoorde het in Keulen donderen. 't Was dan ook een dag dat er al veel sneeuw lag en er niet veel volk in de kerk zat, maar onze Monseigneur had toch gehoord dat er goed meegezongen werd, dat zei hij zelf na de mis. Tussen haakjes, hij heeft zelf ook goed meegezongen. Hij vertelde in zijn preek dat hij nu zijn ronde doet van de parochies in het Brusselse en dat onze pastoor wat bezorgd was dat het misschien nog lang kon duren eer hij bij ons zou langskomen. Dus kwam hij nu al eens even langs en zal hij volgens de planning ergens eind 2012 nog eens langskomen.

Opbouw kerststal vrijdag 17 december 2010

Hierbij enkele foto's van de bouw van de kerststal in de kerk op vrijdagvoormiddag. Om Roger F. te vervangen hebben wij beroep moeten doen op 2 sterke mannen: Paul en Wilfried. Aan Peter werd de werfleiding toevertrouwd met als assistent de ervaren Roger B. (bis) Armand en ikzelf stonden paraat voor “ondersteuning” en onderhoud. De samenwerking is op een aangename manier vlot verlopen, maar toch hebben we Roger gemist voor zijn gemoedelijke aanpak en de detailafwerking.
Piet, de architect.

Soep op de stoep 12 december 2010.

Op zondag 12 december verkochten we heerlijke (warme) soep na de viering ten voordele van Welzijnszorg. Je kon die ter plaatse opdrinken of meenemen naar huis. Geloof het of niet maar er werd meer dan 40l soep verkocht. Dank u wel in naam van Welzijnszorg.

55 jaar getrouwd Jef & Katrien

Dit weekend was het feest op onze wekelijkse koffie op de pastorij.
Jef en Katrien vierden hun 55-jarig jubileum. Met de hulp van Liliane trakteerden ze alle aanwezigen op een lekker hapje en drankje.
Proficiat aan het 55-jarig getrouwd paar! Nog vele gelukkige jaren!

Nieuwe regeling voor de eucharistievieringen vanaf 19 september 2010.

Tot en met 12 september is er een eucharistieviering om 9.00u in Sint-Gertrudis-Pede.

Vanaf 19 september geldt er een nieuwe regeling in de parochiefederatie Dilbeek-Schepdaal.
De start hiervan voor Schepdaal-Pede gebeurt in een gezamelijke eucharistieviering in Schepdaal om 10.30u in de feesttent aan de chirolokalen ter gelegenheid van Schepdaal feest.
Vanaf 26 september zullen alle gewone eucharistievieringen van Schepdaal en Pede doorgaan in de kerk van Sint-Gertrudis-Pede. Deze viering start om 9.30u met daarna koffie op de pastorij voor alle aanwezigen.
Bij speciale feestdagen gaat de gezamelijke eucharistieviering door in de kerk van Schepdaal om 9.30u.

Een volledig overzicht van de vieringen vind je onder de kalender.
In Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks-Kapelle zullen er geen zondagvieringen meer zijn. In Sint-Ambrosius (Dilbeek) is er alleen de zondag om 11.00u nog een viering. Voor de overige parochies blijft de oude regeling geldig.

Verfwerken pluswerking 18 juli

Zoals jullie weten maakt de pluswerking van onze federatie gebruik van de Sint-Gertrudispastorij in Pee. Wat jullie niet weten is dat ze de eerste twee weken van juli de gang op de eerste verdieping evenals de grootste slaapkamer onder handen hebben genomen. Enkele plusbegeleiders samen met enkele oudere plussers hebben gezwoegd om behangpapier af te trekken, alle puttekes (of putten) te dichten en zijn er dan in geslaagd om glasvezelbehang op de muren te lijmen. Wat het mooiste is, zijn de kleuren die ze daarna gebruikt hebben om te verven. De gang boven kreeg een champagnekleur en de kamer een zachtgroene kiwikleur.
Als je dus de zondag na de mis op de koffie komt, ga dan gerust eens naar boven om dat prachtwerk te bewonderen.

Aan alle behangers en ververs: Proficiat, het mag gezien worden!

Huwelijk 12 juni.

Stefaan De Smedt en Nathalie Goossens huwden op 12 juni.
We wensen het jonge paar veel geluk.

Dank-je-wel

Van verre kwam de geur je al tegemoet en werd je onweerstaanbaar aangetrokken richting oude pastorij: daar moest zeker iets zoets en lekkers te vinden zijn. En zo was het ook. De tweede editie van de pannenkoekenslag ten voordele van jeugdprojecten van de Don Bosco Stichting Plezierig Geëngageerd was al volop aan de gang toen ik er binnenviel. Het bruiste er van leven, zowel aan de vele tafels als in de keuken en het afwaskot. En dat allemaal ten voordele van "het goede doel". Het is met een zeer dankbaar hart dat ik er nu even op terugkijk. Dank aan de vele helpende handen die bereid waren om een deel van hun weekend op te offeren voor deze gesmaakte actie. Dank aan de vele aanwezigen die door het eten van een lekkere pannenkoek en het drinken van een hartig kopje koffie - of iets anders - de Don Bosco Stichting een steuntje in de rug gaven. Het toont mooi aan dat de Vlaming nog altijd het hart op de juiste plaats heeft. Dank. Goed om weten is dat het samengebrachte bedrag door de Don Bosco Stichting volledig zal besteed worden aan de realisatie van haar doelstellingen via Don Bosco projecten en acties voor en door jongeren in zowel binnen- als buitenland. Meer informatie: surf even naar www.donboscostichting.be. Wil je ons steunen? Dat kan via een gift op 734-0231506-73 van de Don Bosco Stichting.
Met een genegen groet, Guido Stoop, sdb.

Overlijden Pater René zondag 23 mei

Zondag 9 mei vierden we het 50-jarig priesterschap van Pater René Aelbrecht. Het was echt feest in Savio. 's Avonds werd hij echter opgenomen in het ziekenhuis. Zondag met Pinksteren overleed hij.
We houden hem in onze herinnering als de rustige, bedachtzame voorganger die hij was in de eucharistievieringen van de eerste zondag van de maand. Ook zijn preken waarin hij Gods woorden voor ons verduidelijkte werden gesmaakt.

Dank je wel Pater René.

2e Pannenkoekenslag donderdag 13 mei

De pannenkoekennamiddag op donderdag 13 mei is een succes geworden, ondanks het minder warm weer dan verleden jaar. Gelukkig was er in de pastorij veel plaats voorzien zodat iedereen kon binnen plaats nemen.
Later werd het zelfs aangenaam zitten onder de tenten. Tevens had iedereen de gelegenheid om een babbeltje maken met onze Rosa, want zij was ook terug in ons midden om te genieten van een lekkere pannenkoek.
Dank aan al de vrijwillige medewerkers. Dit jaar waren ze met velen.
Dank zij hen blijft ons Pede leefbaar.

Fotoreeks 1
Fotoreeks 2

O.H. Hemelvaart donderdag 13 mei

Zoals vorig jaar brengen we op O.H. Hemelvaart een bezoek aan de kapel in de Eksterstraat. Na de viering van 9 uur gaan we samen naar de kapel om er te bidden en te zingen. Iedereen is hartelijk uitgenodigd op deze korte bedetocht om hulde te brengen aan O.L. Vrouw. Er is dus die dag geen koffie voorzien na de viering.

In de namiddag heeft, in het mooie kader van de tuin van de pastorij, onze tweede pannenkoekendag plaats. Met de pannenkoeken, gebakken door ervaren vrijwilligers en opgediend door vriendelijke vrijwilligers, zijn er warme en koude dranken te verkrijgen aan democratische prijzen.
Allen daarheen.

Paasviering

Pasen, het feest van de verrijzenis met als thema in de viering liefde, verrijzenis en vrijheid. Pater René was onze voorganger en zoals elk jaar werd de viering opgeluisterd door ons koor met een repertoire aan tweestemmige gezangen.
Het zat dan ook weer vol op de pastorij zodat er sommigen al in het salon moesten kruipen of zitten.

Witte donderdag in Sint-Gertrudis-Pede

Dit jaar had de viering van Witte Donderdag voor de federatie plaats in Sint-Gertrudis-Pede.
Deze werd opgebouwd rond 3 elementen:
- de voetwassing
- de eucharistie
- de instelling van het priesterschap

Na de viering die begon om 19.00u, werd op de pastorij een broodmaaltijd aangeboden, gevolgd door de gedurige aanbidding van het Sacrament in de kerk.

Klik hier voor meer ...

Kruisoplegging 7 maart 2010

Op zondag 7 maart ontvingen 16 kinderen uit Schepdaal en Pede hun kruisje voor hun plechtige communie en H. Vormsel. De kerk zat lekker vol en de eucharistie met zang en gebed mocht er zijn. Het was echt een feestelijk gebeuren. Na de mis was iedereen, zoals we dat elke zondag doen, uitgenodigd op de koffie. De pastorij zat dan ook beneden en boven overvol.

Vasten - Broederlijk Delen - Koffiestop


Voor het eerst in onze parochie en al meteen een succes!
Na de viering van 28 februari konden we proeven van een heerlijk kopje koffie achteraan in de kerk voor de snelle drinkers en in de pastorij voor de iets tragere drinkers.
Dankzij jullie vrije bijdrage kunnen we een hele mooie som van 119,69 euro schenken aan Broederlijk Delen. Dank je wel.

Vasten - Broederlijk Delen


Zoals elk jaar is er met de vasten een actie voor Broederlijk Delen. Dit jaar staat alles in het teken van duurzame ontwikkeling.

Omdat het zuiden plannen heeft...

Samuel, een eenvoudige boer, vertelt ons hoe we hieraan kunnen werken.
(Voor meer informatie klik op de afbeelding)

Vormselviering 6 februari 2010

Op zaterdag 6 februari 2010 werden 54 kinderen gevormd in onze federatie.
Tot onze grote verrassing stond er op zondagmorgen een prachtige collage in het midden van de gang van onze pastorij.

Proficiat aan alle vormelingen! (Klik op de foto voor een grotere afbeelding.)

Nieuwaarsreceptie 6 januari 2010.

De foto's staan online.
De teksten van de verschillende speechen waren helaas niet op papier beschikbaar.

Soep op de stoep 13 december 2009.

Dat was pas een idee voor welzijnszorg! Een van onze parochianen kwam met dit idee aangedraven en direct waren er enthousiastelingen om een handje toe te steken. Er kwam zelfs een heuse paraplu bij kijken. En ondanks al dat bibberen en beven was iedereen reuzeblij met zijn of haar aankoop, want die middag heeft bij menig parochiaan ook van andere parochies de soep van Pée opgestaan.